Cele cinci cămine ale Universității Complutense din Madrid au fost echipate cu tehnologiile Wellisair și Kleenfan, noi și unice, ale companiei Airtècnics, care acționează până când aproape toți virușii și toate bacteriile din suprafețe și din mediul înconjurător sunt înlăturate. În prezent, aceasta este prima incintă în care s-au instalat astfel de perdele.
Fiind conștienți de nevoile din prezent în ceea ce privește igiena, mai ales în locurile în care un număr ridicat de oameni trăiește împreună 24 de ore din zi, Rosa de la Fuente, Vice-Cancelarul Studenților din Universitatea Complutense din Madrid și Directorul Căminelor, și-a propus să respecte cu sfințenie "angajamentul de a oferi securitate maximă atât studenților, cât și personalului acestor clădiri".
Din acest motiv, perdelele de aer dezinfectante și echipamentele Wellisair au fost montate la intrări, în sălile de masă, în aule, la recepție, și în alte spații comune ale clădirilor. Aceste dispozitive generează și împrăștie constant particule mici și dezinfectante de radicali hidroxil care, prin procesul natural de oxidare, dezactivează aproape toți virușii, toate bacteriile și toți patogenii din jur. Totodată, prin procesul natural de fotocataliză, dispozitivele purifică și curăță aerul.
Este un fapt demonstrat prin acreditări, certificări și recomandări din partea comunității ștințiifice că sistemul nou implementat la Universitatea Complutense este eficientă și nu dăunează oamenilor, comparativ cu alte soluții de dezinfectare care deja sunt în declin, precum filtrele HEPA, ozonul, emisia UV sau ionică.
Student în trecere sub perdeaua dezinfectantă oferită de compania Airtècnics unui cămin larg al UCM. Imagini oferite de UCM.
Știri relevante: